Sałatka z serem pleśniowym i gruszką

KCAL: 385  WĘGLOWODANY [g]: 35,4 BIAŁKA [g]: 14 TŁUSZCZE [g]: 23,9


SKŁADNIKI:

Sałata 50g porcja

Pomidor koktajlowy 100g 5 sztuk

gruszka 160g średnia sztuka

awokado 50g pół sztuki

Ser camembert lekki 45g 1/4 opakowania

dynia, pestki 5g łyżeczka

oliwa z oliwek 10g łyżka

musztarda 5g łyżeczka

miód pszczeli 5g łyżeczka

ocet jabłkowy 7g łyżeczka

Sól 2g szczypta

pieprz czarny 2g szczypta


SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Sałatę rozłożyć na talerzu, dodać pokrojony ser, gruszkę, pomidorki i awokado. Pestki dyni uprażyć na patelni i dodać do sałatki. Oliwę, musztardę, miód, ocet oraz sól i pieprz dokładnie wymieszać. Przygotowanym sosem polać sałatkę.

Dodaj komentarz