Grillowana pierś z kurczaka z makaronem, szpinakiem i suszonymi pomidorami

KCAL: 591,1  WĘGLOWODANY [g]: 77,7 BIAŁKA [g]: 49,2 TŁUSZCZE [g]: 17,7


SKŁADNIKI:

filet z kurczaka 150g porcja

czosnek 5g średni ząbek

pietruszka, liście 10g 2 łyżeczki

Sól 2g szczypta

makaron pszenny pełnoziarnisty 100g porcja

Pomidory suszone, w oleju 40g 2 plastry

szpinak 80g porcja

oliwa z oliwek 5g 1 łyżeczka

cebula 25g 1/2 małej sztuki

Jogurt naturalny, 1,5% tłuszczu 40g 2 łyżki


SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Czosnek, pietruszkę bardzo drobno posiekać, można też zmiksować blenderem, dodać sól i mieszanką natrzeć dokładnie mięso. Odstawić do lodówki na kilka godzin. Jeśli nie ma takiej możliwości to na min. 30 minut. Po tym czasie mięso grillować na grillu elektrycznym lub grillowej patelni. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekaną cebulę, i szpinak. Kiedy szpinak zmiękknie, dodać pokrojone pomidory i ugotowany makaron, całość wymieszać z jogurtem.

Dodaj komentarz