Papryka faszerowana mięsem i kaszą w sosie pomidorowym


KCAL: 606  WĘGLOWODANY [g]: 95,2 BIAŁKA [g]: 49,9 TŁUSZCZE[g]: 12

SKŁADNIKI:

Papryka czerwona 600g 2 duże sztuki

cukinia 225g mniejsza sztuka

mięso z piersi indyka, mielone 150g porcja

kasza jaglana 30g 3 łyżki

Pomidor 200g 1 duża sztuka

Pomidory w puszce 240g szklanka

oliwa z oliwek 5g 1 łyżeczka

cebula 50g mała sztuka

Sól 2g szczypta

pieprz czarny 2g szczypta

pietruszka, liście 4g łyżka

bazylia suszona 3g 1/2 łyżeczki

tymianek suszony 3g 1/2 łyżeczki

papryka, mielona 3g 1/2 łyżeczki


SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Na rozgrzanej patelni podsmaż posiekaną cebulę, kiedy się zeszkli dodaj mięso i smaż aż lekko się zetnie. Dodaj cukinię pokrojoną w kostkę. Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skórki, pokrój i wraz z pomidorami z puszki dodaj do mięsa z cukinią. Dodaj przyprawy i duś pod przykryciem aż sos odparuje (ok. 15 minut). Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu, dodaj do sosu pomidorowego i wymieszaj. Z papryk odetnij kapelusze, wydrąż środek i faszeruj przygotowanym farszem. Piecz w temperaturze 180 stopni ok. 40 minut.

20160809_154635 20160809_154641 20160809_155453

Dodaj komentarz